Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Langalló hajtovány

Langalló hajtovány
A tésztához, az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, közepébe kis fészket csinálunk és ebbe öntjük az élesztőt, 1 tojást, 3 ek. tejfölt és az olajat. Kidolgozzuk szép simára a tésztát, kellemesen rugalmas legyen. Letakarva, szoba hőmérsékleten duplájára kelesztjük. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket: 1 kis pohár tejfölbe keverjünk el 2 - 3 gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerint egy kevés sót. Lisztezett felületen vékony téglalapra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a hagymát, bacont, kukoricát, sonkát és végül a sajt nagy részét. Szépen feltekerjük, mint a bejglit és rombusz alakúra felvágjuk. Papírozott tepsire tesszük, de nem túl közel egymáshoz és 20 percig pihentetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokos sütőben (alsó - felső sütés) szép pirosra sütjük. Sütési idő 13-15 perc.
Elkészülési idő: 
2 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 tk. cukor
  • 2 tojás
  • 3 ek. tejföl
  • 1/2 dl olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 1 marék kukorica
  • 1 marék apróra vágott lila hagyma
  • 1 marék apróra vágott sonka
  • 10 dkg bacon
  • 25 dkg reszelt sajt