Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Langalló (kenyérlángos, tökipompos)

Ingredients:

Liszt BL-55
400 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
Víz
260 ml
Kovász
Fokhagymás tejföl, kockázott bacon, reszelt sajt
Paradicsomszósz, felkarikázott hegyes paprika, aprított lila hagyma, csípős kolbász, reszelt sajt

Preparation mode:

Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g lisztet, 100 ml vizet (kb. 26 C°-os) és egy csipetnyi élesztőt összekeverünk és egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük

Töltelék 1. Fokhagymás tejföl, kockázott bacon, reszelt sajt

Töltelék 2. Paradicsomszósz, felkarikázott hegyes paprika, aprított lila hagyma, csípős kolbász, reszelt sajt

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. Utána a tésztát addig kelesztjük, míg kétszeresévé nem kel meg. Kelesztés után a tésztát lisztezett felületre borítjuk és 10 egyenlő részre osztjuk. Pihentetjük 10 percig, utána kézzel lángos formára nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és ráhelyezzük a tölteléket.

Kelesztés: kb. 50 perc
Sütés: 250 °C-on 12 percig

Elkészítés lépései:

Langalló (kenyérlángos, tökipompos) elkészítésének 1. lépése
Langalló (kenyérlángos, tökipompos) elkészítésének 2. lépése
Langalló (kenyérlángos, tökipompos) elkészítésének 3. lépése