Langalló (kenyérlángos, tökipompos)

Ingredients:
Preparation mode:
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g lisztet, 100 ml vizet (kb. 26 C°-os) és egy csipetnyi élesztőt összekeverünk és egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük
Töltelék 1. Fokhagymás tejföl, kockázott bacon, reszelt sajt
Töltelék 2. Paradicsomszósz, felkarikázott hegyes paprika, aprított lila hagyma, csípős kolbász, reszelt sajt
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. Utána a tésztát addig kelesztjük, míg kétszeresévé nem kel meg. Kelesztés után a tésztát lisztezett felületre borítjuk és 10 egyenlő részre osztjuk. Pihentetjük 10 percig, utána kézzel lángos formára nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és ráhelyezzük a tölteléket.
Kelesztés: kb. 50 perc
Sütés: 250 °C-on 12 percig
Elkészítés lépései: