Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Lángos

Ingredients:

liszt
1 kg
Budafoki élesztő
5 dkg
1 ek
cukor
1 ek
langyos víz
7,5 dl

Preparation mode:

1kg liszt, 5dkg Budafoki élesztő, 1 ek só, 1 ek cukor, 7,5dl langyos víz

Az élesztőből, és kevés lisztből langyos vízzel kovászt készítünk, majd a többi hozzávalókkal együtt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük, olajozott deszkára öntjük, és cipókat formázunk belőle. Ujjainkkal széthúzgáljuk , vigyázunk hogy ne szakadjon el, majd forró olajban kisütjük.

Elkészítés lépései:

Lángos elkészítésének 1. lépése
Duplájára kelesztjük a tésztát
Lángos elkészítésének 2. lépése
Olajozott deszkára öntjük, és cipókat formázunk belőle.
Lángos elkészítésének 3. lépése
Ujjainkkal széthúzgáljuk , vigyázunk hogy ne szakadjon el, és forró olajban kisütjük.