Lekváros bukta

Ingredients:
Preparation mode:
2 dkg BUDAFOK élesztőt 1 kockacukorral kevés langyos tejben felfuttatunk. Ha jól megkelt, hozzáöntjük a melegen tartott 0,5 kg liszthez. Beleteszünk még 1 tojássárgáját, 6 dkg felolvasztott vajat, 3 evőkanál porcukrot, pici sót és annyi tejet, hogy kalácskeménységű tésztát kapjunk. Kézzel nagyon alaposan kidolgozzuk, majd lisztezés után meleg helyen letakarva kelesztjük. Ha megkelt, félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, késsel négyszögeket vágunk és minden négyszögre ízlés szerint (bőven!) lekvárt teszünk. Káposztatöltelék alakúra göngyöljük és minden darabot olvasztott zsírba vagy margarinba mártunk. Zsírral vagy margarinnal kikent tepsiben kelesztjük még egy rövid ideig Sütés előtt megkenjük tojássárgájával, előmelegített sütőben alacsony hőfokon sütjük. (A tészta kitűnő túrótöltelékkel, kakaós- illetve paprikáscsigának is.) Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!