Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Lekváros és túrós bukta

Ingredients:

finomliszt
1 kg
BUDAFOK élesztő
50 g
20 g
cukor
150 g
margarin
150 g
tojás
2 db
tej
1,5-2 dl
olaj
0,5 dl
túró
1/4 kg
tojás
1 db
citrom reszelt héja
1/2
vaníliás cukor
cukor
ízlés szerint
mazsola
50 g
sütésálló lekvár
20 dkg
kb

Preparation mode:

1. A hozzávalókat egy dagasztótálban kézzel vagy géppel homogén tésztává dagasztjuk, majd 35 percig pihentetjük.
2. Lisztes gyúrótálban félujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 12×12 cm-es négyzetekre vágjuk.
3. A lekvár- vagy túrótölteléket s tésztalapokra tesszük és a négyzetek végeit behajtva feltekerjük. Kivajazott vagy papírozott tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, kb. 1-1,5 cm távolságra egymástól.
4. A bukták mindkét oldalát vékonyan megkenjük olajjal és meleg helyen duplájára kelesztjük.
5. Kelesztés után 210-220 ℃-on 10-12 percig pirosra sütjük.
Melegen porcukrozva tálaljuk.