Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Lembas kenyér

Ingredients:

BL 55 finomliszt
200 g
durum búzaliszt
200 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
akácméz
25 g
sárga lenmag
25 g
víz
300 ml

Preparation mode:

A nyersanyagokat mérd ki és langyos vízzel készíts egy kenyértésztát.

Dagasztást követően egy sütőpapíros lemezre nyújtsd ki 0,5 cm vastag szögletes alakúra.

10 perc pihentetés után tetejét vizezd le és kukoricaliszttel szórd meg és egy éles késsel vágd fel 10×10 cm-es négyzet alakú lapokra.

Letakarva keleszd kb. 30-40 percig és felületét késsel vagy pengével díszítsd.

200 °C-on kb. 8 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat kívánunk!