Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Lilahagymás baconos kifli

Ingredients:

liszt
90 dkg
étolaj
1 dl
3 dkg
tejföl
2 dl
tej
2 dl
cukor
2 ek
Budafoki élesztő
5 dkg
vaj
5 dkg
reszelt füstölt sajt
10 dkg
lilahagyma
1 fej
tojás
1
baconszalonna
25 dkg

Preparation mode:

A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lilahagymát lereszeljük. A lisztet, olajat, sót, tejfölt, sajtot, a lilahagymát a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, és simává dagasztjuk. Kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Háromszögekre vágjuk a tésztát. Beleteszünk egy darabka vajat és kifli alakúra tekerjük. A kifli köré tekerünk egy szelet bacon szalonnát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Majd lekenjük a tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.