Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Lilahagymás pogácsa

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
zsír
100 g
sütőmargarin
100 g
olajon pirított lilahagyma
150 g
cukor
10 g
tojás
1 db
tejföl
90 g
tej
100 ml
TETEJÉRE:
tojás a kenéshez
1 db
reszelt sajt
kb. 100 g

Preparation mode:

A lisztet a zsiradékkal, a sóval, cukorral morzsold össze, majd a többi hozzávalót is add hozzá és alaposan dagaszd ki.

Letakarva pihentesd 20 percet, nyújtsd ki és egy kb. 2 cm-es kiszúróval szúrd ki a tésztát.

Tedd a pogácsákat sütőpapíros lemezre és egésztojással kend le, a tetejét reszelt sajttal szórd meg.

Letakarva keleszd meleg helyen kb. 50 percet, majd 220 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 8-10 percig.

Jó étvágyat kívánunk!