Lúgos perec

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
35 g
só
13 g
margarin
50 g
cukor
15 g
víz
150 ml
tej
100 ml
A FŐZÉSHEZ:
víz
1,5 l
szódabikarbóna
2 ek
Preparation mode:
A tészta nyersanyagait mérd össze és dagassz egy kissé kemény tésztát, amit letakarva kelessz 30 percig.
Oszd a tésztát 100 g-os darabokra és nyújtsd ki úgy, hogy a tésztának a közepe vastagabb legyen, mint a két vége.
Mindegyiket formázd meg perecnek és egyből tedd a szódabikarbónás forró vízbe úgy, hogy a teteje legyen alul.
40-50 másodpercig úsztasd a lúgos vízben, majd sütőpapíros lemezre tedd a pereceket.
190 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 10-12 percig. Hirtelen fog pirulni a lúgozástól!
Jó étvágyat kívánunk!