Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Lyoni csörögefánk

Ingredients:

finomliszt
500 g
tojás
5 db
3 g
cukor
25 g
friss Budafoki élesztő
25 g
víz
100 g
vaj
150 g
citrom reszelt héja
1 db
porcukor
szóráshoz

Preparation mode:

A porcukor kivételével minden anyagot kimérünk egy tálba és langyos vízzel szép, sima, lágy tésztát készítünk. Ezután a tésztát meleg helyen, letakarva pihentetjük legalább 40 percig. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk kb. 60 cm * 40 cm-re és tetszőleges darabokra vágjuk. Ismét pihentetjük letakarva kb. 30 percig, eközben pedig előkészítjük az olajat a serpenyőben. Ezután 180 °C-os olajban a tésztát megfordítva 3-5 percet sütjük, amíg aranybarna lesz. Végezetül, még forrón szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Elkészítés lépései:

Lyoni csörögefánk elkészítésének 1. lépése