Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Macskaszem tallérok

Ingredients:

finomliszt
30 dkg
teavaj
15 dkg
kristálycukor
1 ek
vaníliás cukor
1 csomag
tojássárgája
3
tej
1 dl
Budafoki élesztő
2 dkg
pici só
darált dió
20 dkg
porcukor
15 dkg
citrom reszelt héja
1
tojásfehérje
3
magozott meggy
1 üveg
Sárgabarack lekvár

Preparation mode:

A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal,az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben a liszthez adjuk a tojássárgájával a sóval és a vaníliás cukorral együtt.Egy órát meleg helyen kelesztjük közben elkészítjük a diókrémet.
A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.Ha kész óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a darált diót,majd a citrom reszelt héját.
Ha tésztánk megkelt kinyújtjuk vékonyra egy lisztezett deszkán és fánk szavazóval korongokat szaggatunk belőle amit házi sárgabarack lekvárral megkennünk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.A korongok közepébe teszünk 1-1 teáskanál diókrémet a közepébe pedig rakunk 1 meggyszemet.
180°C-os elômelegített sütôben 10-12 perc alatt készre sütjük.