Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Magos csigák

Ingredients:

liszt
80 dkg
4 mk
budafoki élesztő
1 kocka
tej
0,5 l
étolaj
1 dl
margarin
20 dkg
tojás
2 db
reszelt sajt
10 dkg
olajos magvak (tökmag, szezámmag, napraforgómagi)

Preparation mode:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk majd a kimért liszthez sóhoz és olajhoz adjuk.Tésztát dagasztunk és kelesztés nélkül mindjárt kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.A margarint kikeverjük a tojássárgájával sóval majd a tésztára kenjük megszórjuk reszelt sajttal.Két oldaláról feltekerjük a közepéig és itt kettévágjuk.Szeleteljük majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé nem túl szorosan.Lekenjük tojásfehérjével megszórjuk a magokkal és 200 fokon sütjük amíg piros nem lesz.

Elkészítés lépései:

Magos csigák elkészítésének 1. lépése
Kimérjük a hozzávalókat.
Magos csigák elkészítésének 2. lépése
Bedagasztjuk a tésztát és kikeverjük margarint.
Magos csigák elkészítésének 3. lépése
Kinyújtjuk megkenjük a margarinos masszával és reszelünk rá sajtot.
Magos csigák elkészítésének 4. lépése
Feltekerjük.
Magos csigák elkészítésének 5. lépése
2 cm-es darabokra vágjuk.
Magos csigák elkészítésének 6. lépése
Sütőlapra helyezzük lekenjük tojásfehérjével majd megszórjuk különféle magokkal.
Magos csigák elkészítésének 7. lépése
Sütés után kosárba helyezzük és már tálalhatjuk is.Jó étvágyat