Magos csigák
Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk majd a kimért liszthez sóhoz és olajhoz adjuk.Tésztát dagasztunk és kelesztés nélkül mindjárt kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.A margarint kikeverjük a tojássárgájával sóval majd a tésztára kenjük megszórjuk reszelt sajttal.Két oldaláról feltekerjük a közepéig és itt kettévágjuk.Szeleteljük majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé nem túl szorosan.Lekenjük tojásfehérjével megszórjuk a magokkal és 200 fokon sütjük amíg piros nem lesz.
Elkészítés lépései:

Kimérjük a hozzávalókat.

Bedagasztjuk a tésztát és kikeverjük margarint.

Kinyújtjuk megkenjük a margarinos masszával és reszelünk rá sajtot.

Feltekerjük.

2 cm-es darabokra vágjuk.

Sütőlapra helyezzük lekenjük tojásfehérjével majd megszórjuk különféle magokkal.

Sütés után kosárba helyezzük és már tálalhatjuk is.Jó étvágyat