Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Magos perec

Ingredients:

liszt
50 dkg
ráma
22 dkg
élesztő
2 dkg
tej
1/2 dl
cukor
0,5 dkg
tojás
2
1/2 ek
kevés tej a tésztába
tojás a tetejére
1
kenéshez nagyszemű só
szezámmeag
lenmag
napraforgó mag a tetejére ízlés szerint

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd 16 részre osztottam a tésztát. Kinyújtottam kukacokra a tésztát, és kisebb-nagyobb sikerrel perecet formáltam belőlük. A tojást felvertem villával, majd megkentem vele a pereceket. Pár darabot nagyszemű sóval, másik pár darabot lenmaggal és szezámmaggal szórtam meg, de ez már ízlés és otthon található magok kérdése, hogy ki mit tesz a tetejére.
Lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben középhőmérsékleten kb. 20-25 percig /a perec vastagságától függően/.