Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mákos, szezámos, mandulás barhesz

Ingredients:

liszt
500 g
víz
2,5 dl
Budafoki Élesztő
1/2 kocka
35 g
cukor
20 g
étolaj
0,25 dl
vaj
25 g
mák
szezámmag

Preparation mode:

Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet.
A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd fonjunk kis fonatokat a képek alapján. Ezt követően sütőpapíron kelesszük kb. 45 percig letakarva.
Ezután forgassuk meg a tálba kiöntött mákban és szezámmagban, végül pedig előmelegített sütőben süssük 180 C-on kb. 15 percig.

Elkészítés lépései:

Mákos, szezámos, mandulás barhesz elkészítésének 1. lépése
Mákos, szezámos, mandulás barhesz elkészítésének 2. lépése
Mákos, szezámos, mandulás barhesz elkészítésének 3. lépése
Mákos, szezámos, mandulás barhesz elkészítésének 4. lépése
Mákos, szezámos, mandulás barhesz elkészítésének 5. lépése
Mákos, szezámos, mandulás barhesz elkészítésének 6. lépése
Mákos, szezámos, mandulás barhesz elkészítésének 7. lépése
Mákos, szezámos, mandulás barhesz elkészítésének 8. lépése