Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mákos virág

Ingredients:

finomliszt
450 g
Budafoki élesztő
50 g
porcukor
100 g
olaj
50 ml
tojássárgája
2 db
10 g
tej
200 g
TÖLTELÉK:
darált mák
200 g
tej
100 ml
szilvalekvár
100 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit összemérjük és közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva 20 percet pihentetjük.

A mákot forró tejjel leforrázzuk, kihűlés után a lekvárral összekeverjük. Kenhető tölteléket kell kapnunk, amit 3 egyenlő részre osztunk.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, majd vékony kör alakúra nyújtjuk. A 4 tészta közé 3 adag tölteléket kenünk.
A tészta közepére egy poharat helyezünk és a pohártól kiindulva 16 egyenlő részre osztjuk. Fogunk két egymás mellett lévő tésztát és 1-szer megcsavarjuk őket kifelé. Így teszünk az összes párral.

Sütőpapíros lemezre helyezzük, felületét tojással kenjük és 30 percet kelesztjük meleg helyen.

170 °C-os előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.