Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mákvirágok

Ingredients:

liszt
30 dkg
Budafoki élesztő
2 dkg
tojás
1
teavaj
5 dkg
tej
1 dl
nyírfacukor
5 dkg
darált mák
15 dkg
darált nyírfacukor
2 ek
vaníliás cukor
1 csomag
meleg tej
0,5 dl
tojásfehérje
1

Preparation mode:

Kenyérsütőgép üstjébe pakolom a tészta hozzávalóit:
1 dl tej, teavaj, tojás, liszt, nyírfacukor, élesztő és icipici só. A dagasztóprogram végén átteszem a tésztát kelesztőedénybe és letakarva pihentetem, amíg a duplájára nem nő.
A töltelékhez leforrázom a mákot a tejjel, hozzáadom a kétféle cukrot és a habbá vert tojásfehérjét.
A megkelt tésztát 8 részre osztom és egyenként téglalap formájúra nyújtom, megkenem a töltelékkel és feltekerem. A kapott rudat félbehajtom és a zárt végétől kezdve bevágom. A bevágott részt pedig kifordítom.
Sütőpapíros tepsin sütöm meg őket, porcukorral hintem meg, ha kihűltek.