Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Málnás-ganache muffin

Ingredients:

TÉSZTA:
finomliszt
500 g
vaj
100 g
Budafoki élesztő
50 g
10 g
vaníliás cukor
1 csomag
citrom reszelt héja
1 db
tojás
1 db
cukor
100 g
tej
200 g
TÖLTELÉK:
tejszín
100 g
tejcsoki
100 g
étcsoki
100 g
puha vaj
1 kk
friss málna
200 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba vagy egy dagasztó gépbe és a langyos tej adagolásával selymesen lágy tésztát készítünk, 30 percet letakarva pihentetjük. Muffin formát vagy kis gyümölcstorta formát kivajazunk és akkora tésztagombócot teszünk bele, ami a forma felét kitölti. Meleg helyen letakarva kelesztjük, míg a forma háromnegyedét el nem éri (kb. 1 óra). Tetejét lefedjük egy sütőpapírral és egy lemezt helyezünk rá, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Előmelegített sütőben sütjük 180 °C-on 10-12 percet.

Csokoládé ganache krém elkészítése: A tejszínt forráspontig melegítjük és az összedarabolt csokoládéra öntjük, majd várunk egy kicsit és alaposan elkeverjük. A végén 1 kávéskanál vajat adunk hozzá. Ha muffin formát használtunk, a tetején egy kis mélyedést vágunk, amibe a csokoládé krémet töltjük.

A tetejét friss málnával díszítjük.