Málnás-ganache muffin

Ingredients:
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba vagy egy dagasztó gépbe és a langyos tej adagolásával selymesen lágy tésztát készítünk, 30 percet letakarva pihentetjük. Muffin formát vagy kis gyümölcstorta formát kivajazunk és akkora tésztagombócot teszünk bele, ami a forma felét kitölti. Meleg helyen letakarva kelesztjük, míg a forma háromnegyedét el nem éri (kb. 1 óra). Tetejét lefedjük egy sütőpapírral és egy lemezt helyezünk rá, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Előmelegített sütőben sütjük 180 °C-on 10-12 percet.
Csokoládé ganache krém elkészítése: A tejszínt forráspontig melegítjük és az összedarabolt csokoládéra öntjük, majd várunk egy kicsit és alaposan elkeverjük. A végén 1 kávéskanál vajat adunk hozzá. Ha muffin formát használtunk, a tetején egy kis mélyedést vágunk, amibe a csokoládé krémet töltjük.
A tetejét friss málnával díszítjük.