Mandulás briós

Ingredients:
BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
mandulaliszt
125 g
szeletelt pirított mandula
50 g
vaj
100 g
tojás
1 db
cukor
60 g
vaníliás cukor
2 csomag
langyos tej
170 ml
A FELÜLETRE:
olvasztott cukor
szeletelt pirított mandula
Preparation mode:
A tészta hozzávalóiból a langyos tejjel készíts egy kalácstésztát, amit letakarva kelessz kb. 30-40 percig.
40 grammos darabokra mérd ki a tésztát és 15-20 cm-es szálakat sodorj.
Kettő szálat fonj össze, majd tedd sütőpapíros lemezre, letakarva keleszd legalább 45 percig.
Sütés elött a felületét egésztojással kend le és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd 14 percig.
Sütés után olvassz kristálycukrot egy tálban, majd a briós felületét gyorsan kend le vele és mártsd pirított mandulába (vagy szórj rá dekorcukrot).