Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mandulás briós

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
mandulaliszt
125 g
szeletelt pirított mandula
50 g
vaj
100 g
tojás
1 db
cukor
60 g
vaníliás cukor
2 csomag
langyos tej
170 ml
A FELÜLETRE:
olvasztott cukor
szeletelt pirított mandula

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból a langyos tejjel készíts egy kalácstésztát, amit letakarva kelessz kb. 30-40 percig.

40 grammos darabokra mérd ki a tésztát és 15-20 cm-es szálakat sodorj.

Kettő szálat fonj össze, majd tedd sütőpapíros lemezre, letakarva keleszd legalább 45 percig.

Sütés elött a felületét egésztojással kend le és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd 14 percig.

Sütés után olvassz kristálycukrot egy tálban, majd a briós felületét gyorsan kend le vele és mártsd pirított mandulába (vagy szórj rá dekorcukrot).