Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mandulás szív briós

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
30 g
vaj
75 g
vanillincukor
2 csomag
tej
200 ml
habtejszín
60 ml
tojás
1 db
TÖLTELÉK:
főzés nélküli vanília pudingpor
1 zacskó
tej
zacskón javasolt mennyiség fele
pirított darabolt mandula
100 g
aszalt eper
200 g
díszítéshez: szeletelt mandula

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A főzés nélküli vanília pudingport elkeverjük a csomagoláson javasolt tejmennyiség felével és hozzákeverjük a darabolt aszalt epret és a pirított darabolt mandulát.


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból (szoba hőmérsékletűek legyenek) egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen pihentetjük 30 percet.

Egyenként 80 grammra mérjük a tésztát és felgömbölyítjük. Nyújtófával kinyújtjuk 2-3 mm vastag ovális formára, majd egy adag tölteléket eloszlatunk egyenletesen a tésztán.

Feltekerjük, félbehajtjuk, egy éles késsel bemetsszük és szív alakot formálunk belőle.

Sütőpapíros lemezen letakarva kelesztjük még kb. 40 percet. Sütés előtt vízzel lekenjük és szeletelt mandulával díszítjük.

180 °C-os előmelegített sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.