Mandulás szív briós

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A főzés nélküli vanília pudingport elkeverjük a csomagoláson javasolt tejmennyiség felével és hozzákeverjük a darabolt aszalt epret és a pirított darabolt mandulát.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból (szoba hőmérsékletűek legyenek) egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen pihentetjük 30 percet.
Egyenként 80 grammra mérjük a tésztát és felgömbölyítjük. Nyújtófával kinyújtjuk 2-3 mm vastag ovális formára, majd egy adag tölteléket eloszlatunk egyenletesen a tésztán.
Feltekerjük, félbehajtjuk, egy éles késsel bemetsszük és szív alakot formálunk belőle.
Sütőpapíros lemezen letakarva kelesztjük még kb. 40 percet. Sütés előtt vízzel lekenjük és szeletelt mandulával díszítjük.
180 °C-os előmelegített sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.