Mángoldos pite

Ingredients:
Preparation mode:
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen 30 percet kelesztjük.
4 db egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és pihentetjük további 15 percet.
A mángoldot apróra vágjuk olajon megfuttatjuk és sóval fokhagymával ízesítjük, fél marék sajttal elkeverjük.
Tortaforma méretűre nyújtjuk a tésztákat, és elkezdjük a rétegezést. A formába alulra tészta kerül, amit olajjal vékonyan megkenünk. Egyenletesen eloszlatunk egy adag ajvárt, majd egy újabb tésztaréteget helyezünk rá, szintén vékonyan olajozzuk. A következő töltelék a darabolt sonka, sajttal elkeverve. Ismét tészta, olajjal megkenve és a mángoldos töltelék. A tetejét lezárjuk a felső tésztalappal, megszurkáljuk és egésztojással lekenjük, felületét szezámmal díszítjük. 30-40 percet kelesztjük meleg helyen.
175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.