Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mángoldos pite

Ingredients:

TÉSZTA:
Bl 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
20 g
étolaj
50 g
tojás
1 db
tej
250 g
tejföl
50 g
TÖLTELÉK:
ajvár
1 üveg
egy kis üveg
mángold
1 csokor
+ kevés olaj + fokhagyma + só + fél marék sajt
trappista sajt + sonka
200-200 g
olaj a rétegek kenéséhez
tetejére: egész tojás (kenéshez) + szezámmag

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen 30 percet kelesztjük.

4 db egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és pihentetjük további 15 percet.

A mángoldot apróra vágjuk olajon megfuttatjuk és sóval fokhagymával ízesítjük, fél marék sajttal elkeverjük.

Tortaforma méretűre nyújtjuk a tésztákat, és elkezdjük a rétegezést. A formába alulra tészta kerül, amit olajjal vékonyan megkenünk. Egyenletesen eloszlatunk egy adag ajvárt, majd egy újabb tésztaréteget helyezünk rá, szintén vékonyan olajozzuk. A következő töltelék a darabolt sonka, sajttal elkeverve. Ismét tészta, olajjal megkenve és a mángoldos töltelék. A tetejét lezárjuk a felső tésztalappal, megszurkáljuk és egésztojással lekenjük, felületét szezámmal díszítjük. 30-40 percet kelesztjük meleg helyen.

175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.