Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Marcipános-étcsokoládés Kalácskoszorú

Ingredients:

liszt
500 g
vaj
100 g
porcukor
50 g
marcipán
150 g

Preparation mode:

Egy tálban elkeverjük a langyos tejet a porcukorral majd belemorzsoljuk az élesztőt ,hagyjuk felfutni. A tésztához kimérjük a lisztet, sót, citromhéjat, vaníiliás cukrot. Összekeverjük majd ha felfutott az élesztő hozzáöntjük, kézzel vagy géppel elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és eldolgozzuk majd kis adagokban hozzá adjuk a puha vajat és addig gyúrjuk míg össze nem áll és már nem ragacsos. Duplájára kelesztjük.
A töltelékhez vízgőz fölött felolvasztjuk a vajat, majd hozzá adjuk a csokoládét és porcukrot és csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, az egyiket kb 30×40 cm-esre nyújtuk lisztezett felületen. Megkenjük a csokoládés krémmel,majd ráreszeljük a marcipán felét. Feltekerjük, hosszában kettévágjuk, ahgyva kb 3-4 cm-t a végén ami összefogja, és összecsavarjuk a két szárát. Kivajazott, kilisztezett 18 cm átmérőjű tortakarikába tesszük úgy hogy a két végét összecsípjük és egy koszorú alakot kapunk. A másik tésztával is ugyanígy járunk el, majd közvetlenül sütés előtt egy kevés tejjel megkenjük a tetejüket. 40-50 percig sütjük és a teljes kihűlés után vesszük ki a formákból a koszorúkat.