Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Mascarponés – meggyes tekercs

Ingredients:

liszt
50 dkg
tojássárgája
3 db
élesztő
5 dkg
tej
2,5 dl
cukor
5 dkg
olvasztott vaj
5 dkg
csipet
puha vaj
10 dkg
mascarpone
25 dkg
cukor
15 dkg
vaníliás cukor
2 csomag
meggy
0,5 kg
tejszín
1,5 dl
cukor
6 dkg
vaníliás cukor
1 csomag

Preparation mode:

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 1 csipet só

A mascarponés töltelékéhez:, 10 dkg puha vaj,25 dkg mascarpone,15 dkg cukor,2 csomag vaníliás cukor,0,5 kg meggy,

A tejszínes öntethez: 2,5 dl tejszín,6 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor

Futtassunk fel 5 dkg élesztőt 2,5 dl langyos tejben,1 evőkanál cukorral.
Egy tálba tegyünk 50 dkg lisztet,keverjük össze a maradék cukorral,3 tojássárgájával,a felfuttatott élesztővel,a sóval és 5 dkg olvasztott vajjal.
Dagasszuk a tésztát legalább 10 percig,amíg egészen sima nem lesz.
Tegyük enyhén lisztezett tálba,és hagyjuk letakarva 1 órát kelni.
Egy óra elteltével melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A vaníliás töltelékhez keverjünk össze 10 dkg puha vajat,a 25 dkg mascarponét, a 15 dkg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot.
Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán kb. fél – egy cm vastagra.
Egy kés segítségével kenjük el a tölteléket a tésztán.
Szórjuk meg a magozott meggyel.
Tekerjük fel a tésztát,és vágjuk föl kb. 15 db karikára.
Enyhén vajazzunk ki egy tepsit,és helyezzük bele a tekercseket,ne túl szorosan,mert sokat fognak még nőni.
Takarjuk le,és hagyjuk még 25 percig kelni.
Szépen megnőnek a tekercsek.
Süssük 20 percig az előmelegített sütőben.
Közben keverjük össze a 2,5 dl tejszínt 2 evőkanál cukorral egy csomag vaníliás cukorral,és öntsük rá a félig kész tekercsekre.
Süssük még 10 percig,miután a cukros tejszínnel meglocsoltuk.
Vegyük ki a sütőből,és hagyjuk 15 percig pihenni, letakarva.