Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mázas meggyes kalács

Ingredients:

liszt
45 dkg
tej
1 dl
cukor
5 dkg
1 mk
tojás
2
vaj
5 dkg
élesztő
2 dkg
meggybefőtt
1 üveg
cukor
2 ek
vaniliás pudingpor
2 ek
porcukor
10 dkg
pici citromlé

Preparation mode:

Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket
A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihűlni.
A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm átmérőjű kivajazott formába nyomkodtam. Hagytam ismét duplájára kelni, majd egy kanál belisztezett nyelével belenyomkodtam a vájatokat. Kiraktam a meggyel. Lekentem a tésztát egy felvert tojással, majd 180 fokon sütöttem kb. 30-35 percig. Félidőben letakartam egy fóliával a tetejét.
Miután kisült, a maradék meggyel kitöltöttem a vájatokat, rácson hagytam kihűlni.10 dkg porcukrot annyi citromlével elkevertem, amitől kissé folyékony lett, majd a tészta tetejére csorgattam.