Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mazsolás Panettone

Ingredients:

KOVÁSZ HOZZÁVALÓI:
búzafinomliszt
125 g
meleg víz
125 g
kefir
20 g
TÉSZTA HOZZÁVALÓI:
búzafinomliszt
375 g
friss Budafoki élesztő
50 g
10 g
cukor
130 g
tojássárgája
80 g
vaj
125 g
mazsola
200 g
tej
110 g
narancs leve
1 db
citrom héja
1 db
narancs héja
1 db

Preparation mode:

Kovász elkészítése:

Legalább 24 órával a Panettone készítése előtt keverd be a hozzávalókból és meleg helyen letakarva pihentesd.


Tészta elkészítése:

A vaj és a mazsola kivételével a tészta hozzávalóit és a kovászt helyezd bele egy dagasztógépbe és lassú fokozaton dagaszd be a tésztát. Amikor selymes a tészta, akkor kis adagokban keverd bele a vajat és hagyd, hogy a tészta eldolgozza. Ha a tészta elkészült, keverd bele az előzőleg beáztatott mazsolát.
Egy kivajazott tálba tedd a tésztádat és letakarva legalább 2-3 órát keleszd!

10 cm x 13 cm-es papírformát enyhén zsírozz ki. A tésztát mérlegen mérd ki darabonként 350 g-ra és alaposan gömbölyítsd fel és helyezd a formába.

Letakarva keleszd addig, míg a papírforma tetejét majdnem eléri. Ez 3-4 óra is lehet.

165 °C-os előmelegített sütőben süsd 25-30 percet.

Footnotes:

A panettone egy tradícionális olasz ünnepi étel, ami leginkább a kuglófhoz hasonlít.