Mazsolás Panettone

Ingredients:
Preparation mode:
Kovász elkészítése:
Legalább 24 órával a Panettone készítése előtt keverd be a hozzávalókból és meleg helyen letakarva pihentesd.
Tészta elkészítése:
A vaj és a mazsola kivételével a tészta hozzávalóit és a kovászt helyezd bele egy dagasztógépbe és lassú fokozaton dagaszd be a tésztát. Amikor selymes a tészta, akkor kis adagokban keverd bele a vajat és hagyd, hogy a tészta eldolgozza. Ha a tészta elkészült, keverd bele az előzőleg beáztatott mazsolát.
Egy kivajazott tálba tedd a tésztádat és letakarva legalább 2-3 órát keleszd!
10 cm x 13 cm-es papírformát enyhén zsírozz ki. A tésztát mérlegen mérd ki darabonként 350 g-ra és alaposan gömbölyítsd fel és helyezd a formába.
Letakarva keleszd addig, míg a papírforma tetejét majdnem eléri. Ez 3-4 óra is lehet.
165 °C-os előmelegített sütőben süsd 25-30 percet.
Footnotes:
A panettone egy tradícionális olasz ünnepi étel, ami leginkább a kuglófhoz hasonlít.