Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Mazsolás zsömle

Ingredients:

búzaliszt
500 g
tej
220 ml
Budafoki élesztő
1 kocka
vaj
80 g
cukor
80 g
tojássárgája
3
1 csipet
vaniliáscukor
1 csipet
citrom reszelt héja
1
rumos mazsola (egy estére áztassuk rumba a mazsolát)

Preparation mode:

Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután kb. 50 grammos darabokra osztjuk a tésztát, a tésztadarabokat gömbölyítjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 10 percig kelni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ha kedvünk tartja, az 50 grammos zsömléket még két részre oszthatjuk, kúpot formálhatunk belőlük, és egymáshoz nyomhatjuk őket úgy, hogy szívforma jöjjön létre. 180 °C-on kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, és tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Elkészítés lépései:

Mazsolás zsömle elkészítésének 1. lépése
Mazsolás zsömle elkészítésének 2. lépése