Mediterrán fouace

Ingredients:
Preparation mode:
1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat.
2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd az egész keveréket öntsük hozzá az edény tartalmához.
3. Alaposan dolgozzuk össze kézzel vagy spatulával két percig, majd adjuk hozzá a kapribogyót és az olívabogyót. Addig dagasszuk, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd sodrófával nyújtsuk ki.
4. Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük vissza az edénybe és takarjuk le egy konyharuhával. Pihentessük meleg helyen egy órán át.
5. Ekkor vegyük ki a tésztát, osszuk négy egyenlő részre, majd letakarva pihentessük további 10 percig. Sodrófával lapítsunk a négy részből 1 cm vastag korongokat. Két sütőpapírra helyezzük, majd letakarva pihentessük további egy órán át. Kenjük be a tésztadarabok tetejét olívaolajjal, majd a tetejüket díszítsük paradicsomszeletekkel és hintsük meg nagy szemű sóval. Végül 230 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.