Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Mediterrán fouace

Ingredients:

Kenyérliszt (BL-80)
550 g
12 g
víz
500 ml
Budafok friss élesztő
15 g
olivaolaj
14 g
kapribogyó
60 g
magozott zöld olivabogyó
100 g
paradicsom
1 db
Nagyszemű só díszitéshez
1 ek

Preparation mode:

1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat.
2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd az egész keveréket öntsük hozzá az edény tartalmához.
3. Alaposan dolgozzuk össze kézzel vagy spatulával két percig, majd adjuk hozzá a kapribogyót és az olívabogyót. Addig dagasszuk, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd sodrófával nyújtsuk ki.
4. Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük vissza az edénybe és takarjuk le egy konyharuhával. Pihentessük meleg helyen egy órán át.
5. Ekkor vegyük ki a tésztát, osszuk négy egyenlő részre, majd letakarva pihentessük további 10 percig. Sodrófával lapítsunk a négy részből 1 cm vastag korongokat. Két sütőpapírra helyezzük, majd letakarva pihentessük további egy órán át. Kenjük be a tésztadarabok tetejét olívaolajjal, majd a tetejüket díszítsük paradicsomszeletekkel és hintsük meg nagy szemű sóval. Végül 230 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.