Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Mediterrán keksz

Ingredients:

búzaliszt (BL-51-es típusú)
500 g
Budafoki élesztő
1 kocka
víz (langyos)
250 ml
olívaolaj
5 ek
1 tk
pesto
továbbá liszt a szóráshoz

Preparation mode:

A lisztet egy tálba öntjük és a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A friss élesztőt összetörjük és beletesszük a mélyedésbe. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet és tésztává dolgozzuk össze. Liszttel megszórt, meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ezután 3 evőkanál olívaolajat és a sót a tésztához gyúrunk, amíg nyújtható nem lesz. Ismét liszttel megszórt, meleg helyre tesszük letakarva, és 40 percig kelni hagyjuk. Még egyszer átgyúrjuk a tésztát, két részre osztjuk, majd a két darabot gömbölyítjük és vékony lepénnyé formájuk. Egy késsel háromszögeket vágunk ki a tésztából.
A háromszöget a maradék olajjal megkenjük és egy sütőpapírral bélelet tepsibe helyezzük és 20 percig kelni hagyjuk.
Előmelegített sütőben 200 °C kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. 3 perccel azelőtt, hogy elkészülne a ropogós kekszet megkenjünk pestóval, majd készre sütjük.

Elkészítés lépései:

Mediterrán keksz elkészítésének 1. lépése