Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Mediterrán zsemle

Ingredients:

BL-55 liszt
400 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
Víz
240 ml
Aszalt paradicsom (apróra vágva)
Friss bazsalikom (aprítva)
Kovász

Preparation mode:

Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26°-os), csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük.

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. A folyamat vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot, majd egy kicsit rádagasztunk. Egy tálban letakarva a tésztát addig kelesztjük, míg kétszeresére meg nem kel. Kelesztés után a tésztát lisztezett felületre borítjuk és 10 egyenlő részre osztjuk. Zsemléket formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 50-60 percen keresztül ismét kelesztjük őket.
Sütés előtt vízzel kenjük át a felületét!
Sütés: 250°C-on 11-12 percig

Elkészítés lépései:

Mediterrán zsemle elkészítésének 1. lépése