Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Medvehagymás párnák

Ingredients:

liszt
50 dkg
vaj
25 dkg
tejföl
1 pohár
1 csokor medvehagyma levél
tojás sárgája
2
tej
1 dl
cukor
1 tk
3-4 tk
ízlés szerint
élesztő
3 dkg
reszelt sajt
20 dkg
tojás
1 db
megkenéshez

Preparation mode:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a fölfuttatott élesztős tejet, és az összes többi hozzávalót, a reszelt sajton, medvehagymán és a pogácsák kenésére való tojáson kívül. Az egészet jól kidolgozzuk. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk. A tésztát fél órára langyos helyre tesszük pihenni. Közben a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagyma leveleket apróra vágjuk. A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagyma levél felét, erre jön a reszelt sajt fele. Ezután a tésztát fölcsavarjuk, mint a bejglit vagy rétest, letakarjuk, és negyed óráig langyos helyen pihentetjük. Ezután ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagyma levéllel és a maradék sajttal. Megint felcsavarjuk. Végül még egyszer kinyújtjuk (kb. ujjnyi vastagra), a tetejét megkenjük a fölvert tojással, szórhatjuk sajttal és éles késsel felkockázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben arany barnára sütjük.