Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Medvehagymás pogácsa

Ingredients:

liszt
500 dkg
tej
fél dl
friss élesztő
30 g
kávéskanál cukor
1
margarin
25 dkg
1 ek
tojássárgája
2
tojássárga a kenéshez
1
tejföl
200 ml
kisebb csomag medvehagyma

Preparation mode:

Elkészítési idő:

180 fokos sütőben 20-25 perc

Szoba hőmérsékletű hozzávalókat kimérem.
Élesztőt felfutattom utána összegyúrom a tésztát. Hűtőbe teszem pihenni egy éjszakára.
Másnap átgyúrom egy picit, kinyújtom és kiszagattom, pihentettem.
Becsíkozom késsel a tetejét. Kiszaggatom, majd lekenem tojássárgájával. Reszelt sajtot halmoztam a tetejére. 180 fokon kb 20-25 percig sütöm, addig amíg a teteje aranybarna szinűvé kezd válni.

Elkészítés lépései:

1,Langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Felfuttatom. Közben a lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, a sóval, majd a közepébe lyukat készítek és beleütöm a tojássárgákat.
2, Majd a tejfölt és a tejes élesztőt is. Megmosott medvehagymát nagyon apróra összevágom és a száraz hozzávalókhoz adom, ezután összegyúrom kellően. Fóliába tekerve hűtőbe teszem egy éjszakára.
3, Másnap nyújtás előtt átgyúrom kicsit, majd kb 2 cm vastagságúra nyújtom.
Miután kivettem a hűtőből meggyúrom, majd kilapogatom kézzel és mindkét oldalát a közepébe belenyomom erősen. Hagyom egy fél órát pihenni, majd úgy nyújtom, szaggatom.
4, Becsíkozom késsel a tetejét. Kiszaggatom, majd lekenem tojássárgájával. Reszelt sajtot halmoztam a tetejére. 180 fokon kb 20-25 percig sütöm, addig amíg a teteje aranybarna szinűvé kezd válni.