Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

medvehagymás pogácsa

Ingredients:

tojás
2
tej
2 dl
budafoki élesztő
1 kocka
cukor
1 ek
közepes méretű krumpli
2
zsír
3 ek
reszelt sajt
5 dkg
tejföl
2 ek
2 kk
medvehagyma
1 csomag
liszt
90 dkg
tojás a kenéshez
1

Preparation mode:

A krumplit megfőzöm. A tejet langyosítom, kicsi cukrot adok hozzá, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
A lisztet átszitálom, majd hozzáadom a megfőtt és durvára összetört krumplit, a zsírt, a sót, a tejfölt, a tojásokat végül a felfuttatott élesztőt. Ezt elkezdem összekeverni, majd a cukrot és a csokor apróra vágott medvehagymát is hozzárakom.
A lényeg, hogy egy nem túl nedves de ne is száraz masszát kapjunk. Ezt letakarom és hagyom 50 percig kelni.
Ezután kinyújtom, kiszaggatom, sütőpapírral lefedett tepsire rakom, majd a kiszaggatott pogácsákat letakarva ismét hagyom kelni, kb. 20-30 percet. Ha szépen feljöttek akkor egy felvert tojással megkenem a tetejét és 200 fokon kb. 10-15 perc alatt kisütöm.