Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Medvehagymás pogácsa

Ingredients:

BIO teljeskiőrlésű rozsliszt
60 dkg
durumliszt
40 dkg
2 ek
margarin
50 dkg
tojás
2 db
tejföl
375 g
tej
1 dl
kristálycukor
1 csipet
élesztő
5 dkg
(lágy) margarin
15 dkg
medvehagyma
10 dkg
rétegezéshez
tojás
1
Kenéshez

Preparation mode:

Az összekevert lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk a tésztánkat és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben a szobahőmérsékletű margarinban elkeverjük az apróra vágott medvehagymát.
1 óra után a hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkára téve kinyújtjuk, a felét megkenjük a medvehagymás margarinnal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, ezt megkenjük szintén a medvehagymás, margarinnal, és ráhajtogatva a két végét fél órára ismét visszatesszük a hűtőbe.
Fél óra letelte után ismét kinyújtjuk a tésztánkat, áthajtogatjuk, mint előzőleg tettük és egy
fél órát megint pihentetjük a hútőben.
Ha letelt a fél óra, a tésztánkat ujjnyi vastagra kinyújtuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és egy felvert tojással megkenve a pogácsák tetejét,
200 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Majd feladjuk az asztalra.