Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Medvehagymás pogácsa

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
margarin
250 g
tejföl
1 kis pohár
medvehagyma aprítva
50 g
tojássárgája
2 db
cukor
15 g
egésztojás
1 db

Preparation mode:

A lisztet a margarinnal és a száraz anyagokkal morzsold össze, majd add hozzá a többi összetevőt és dagaszd ki a tésztát.

Letakarva pihentesd 10 percet, majd 1-1,5 cm-re nyújtsd ki, a tetejét irdald be és kb. 3 cm-es kiszúróval szúrd ki.

Egésztojással kend le a tetejét és egy kevés reszelt sajttal szórd meg.

Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 60 percet.

230 °C-os előmelegített sütőben 6-8 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat kívánunk!