Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Medvehagymás, szalonnás pogácsa

Ingredients:

liszt
60 dkg
Rama
250 g
tojás sárgája
3 db
tojás a kenéshez
1 db
tejföl
2 dl
kefír
3 ek
sütőpor
1/2 tasak
tej (langyos)
2 dl
élesztő
2,5 dkg
szalonna (füstölt)
20 dkg
gyorsfagyasztott, darabolt, erdei medvehagyma,
80 dkg
bors
szezámmag

Preparation mode:

A lisztet a Rama-val összemorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgákat, a tejfölt, kefírt, a felfuttattott élesztőt, ízesítem izlés szerint sóval, jól összedolgozni és 30 percig pihentetni.
Közben a nagyon apró kockára vágott szalonnát kisütöm, és kiszedem egy kis sütőpapírra.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapon téglalapra alakítva, ujjnyi vastagságra nyújtom.
Megkenem a szalonna zsíradékával, majd a kihült szalonnát és az apróra vágott medvehagymával egyenletesen elhintem, sóval, borssal megszórom.
Téglalap formára összehajtom, majd ismét kinyújtom fél ujjnyira és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Tetejét felvert sós tojással megkenem és megszórom szezámmaggal . 25 perc alatt 180 C° -on sütöm

Elkészítés lépései:

A lisztet a Rama-val összemorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgákat, a tejfölt, kefírt, a felfuttattott élesztőt, ízesítem izlés szerint sóval, jól összedolgozni és 30 percig pihentetni.

Közben a nagyon apró kockára vágott szalonnát kisütöm, és kiszedem egy kis sütőpapírra.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapon téglalapra alakítva ujjnyi vastagságra nyújtom.

Megkenem a szalonna zsíradékával, majd a kihült szalonnát és az apróra vágott medvehagymával egyenletesen elhintem, sóval, borssal megszórom.

Téglalap formára összehajtom, majd ismét kinyújtom fél ujjnyira és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.

Tetejét felvert sós tojással megkenem és megszórom szezámmaggal .
25 perc alatt 180 C° -on sütöm