Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Medvehagymás töpörtyűs krumplis pogácsa

Ingredients:

liszt
36 dkg
héjában főtt krumpli
54 dkg
darált töpörtyű
8 dkg
élesztő
2 dkg
2 kk
tojás
1
Apróra vágott medvehagyma
(izlés szerinti mennyiség)

Preparation mode:

A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk az élesztőt és a kihűlt, összetört krumplit. A tojást kikeverjük, egy keveset visszatartva a pogácsák megkenéséhez, és összegyúrjuk vele a tésztát. A töpörtyűvel tovább gyúrjuk, végül a medvehagymával alaposan összedolgozzuk. Kissé megolajozott deszkán kb. 1cm vastagra sodorjuk, kiszaggatjuk, margarinozott tepsibe tesszük, a tetejét késsel megvagdaljuk, tojással megkenjük. Fél óra kelesztés után 180 °C – on 30 percig sütjük.

Elkészítés lépései:

Medvehagymás töpörtyűs krumplis pogácsa elkészítésének 1. lépése
1. Az összetevők előkészítése
2. Gyúrás
3. Sodrás
4. Szaggatás
5. Kelesztés
6. Sütés