Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Medvehagymás-túrós pogácsa

Ingredients:

liszt
50-60 dkg
3-4 tk
ízlés szerint
rama
25 dkg
tisztított és aprított medvehagyma a szárával együtt
10 dkg
élesztő, amit nem futtatunk
2,5 dkg
túró
25 dkg
tojás
1 db
tésztába

Preparation mode:

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, morzsoljunk bele 5 dkg márvány sajtot is. Tetejére szórhatunk szezámmagot, reszelt sajtot.
Elkészítés:
A liszthez adjuk sót és elmorzsoljuk benne a ramat. Hozzáforgatjuk a hagymát. Külön tálban villával áttörjük a túrót, majd hozzáadjuk a márványsajtot és az élesztőt is. Ezt adjuk a liszthez, a tojással és tejföllel együtt. Dolgozzuk ki a tésztánkat, nem túl kemény állagúra. Hűtőben, letakarva legalább 1 órát pihentetjük. Lazán dolgozzuk át, nyújtsuk el kb. 1-1,5 cm vékonyra, szaggassunk közepes pogácsákat, kenjük le tojással és szórjuk  a tetejét tetszés szerint. Előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük 200 fokon, aranysárgára.