Medveshagymás csiga

Ingredients:
Preparation mode:
A téaztába kerülő só mennyisége ízlés függő, Laura barátnőm szerint legyen jó sós, mert akkor lehet rá inni. Ez az egyetlen recept, amit rendszeresen készítek, ha kártyázunk vagy vendégeket várunk. Lehet belőle pogácsa, kifli, csiga, a töltelék el is hagyható, finom minden nélkül is.
Elkészítés lépései:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt és a margarint, belekanalazzuk az aludt tejet, a cukrot, sót. Összegyúrjuk a tésztát, a medvehagymát is beleforgatjuk, kelni hagyjuk.
Hideg kelesztéssel a hűtőben is tarthatjuk vagy megkelés után megsüthetjük, amilyen formában szeretnénk.
A csigákhoz vékony lapot nyújtunk, megszórjuk reszelt sajttal, feltekerjük,majd felkarikázzuk.
Megkenhetjük tojással és megazórhatjuk még egy kis sóval. Sütőpapírral leterített sütőlemezre igazítjuk a csigákat. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsül.