Meggyes lepény

Ingredients:
Preparation mode:
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük.
A tepsit előkészítjük, kivajazzuk és lisztezzük.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet és a margarint/vajat elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a margarinos liszthez. Beletesszük a tojás sárgáját és a csipet sót. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába és hűtőben 1 órát pihentetjük.
A tésztát kétfelé vesszük. Az egyik felét elnyújtjuk és tepsibe helyezzük. Megszórjuk morzsával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a lecsepegtetett meggyet. Megszórjuk vaníliás cukorral, és fahéjjal. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és beborítjuk vele a meggyet. Megszurkáljuk a tészta tetejét, majd megkenjük tojás sárgájával.
170 fokos sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.