Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Melegszendvicskenyér.

Preparation mode:

Tészta hozzávalói, 50 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz, 3 dkg vaj, 1 tk só, 1 tk cukor, 2,5 dkg élesztő,

Töltelék hozzávalói, ízlés szerint szalámi v. kolbász, sonka………, 2 cs lapka sajt, 20 dkg reszelt sajt

A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel, és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot.

Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!!!!

A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, kelesszük kb. 30 percig.

A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Ezután vágjuk fel akkora darabokra, mit amekkora a sütéshez használt forma mérete.

Ezután a formát béleljük ki sütőpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat.

Először tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt v, sonkát) és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, még teljesen megtelik a forma.

Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.