Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Mentes almás kalács

Ingredients:

kevert liszt fele graham fele zabliszt
40 dkg
élesztő
2,5 dkg
tojás
2 db
egy a tésztába egy darab sárgája a kenéshez
idared alma
3 db
citrom reszelt héja és leve
1
édesìtő ìzlés szerint
késhegynyi
l.m.margarin
5 dkg
olvasztott diabetikus étcsoki vagy cukrozatlan kakaópor margarinnal felfőzve
3 dkg

Preparation mode:

A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát kelesztjük.Ezután 3 részre osztjuk, összegyúrjuk majd fonjuk a tetejét megkenjük tojássárgájával.Fél órát kelni hagyjuk még kivajazott tepsiben. Újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Még langyosan olvasztott étcsokival vagy margarinnal felolvasztott cukrozatlan kakaóporral csíkokat húzunk a tetejére.Én házi cukormentes lekvárral tálaltam.A kalács édeskés ízét az alma adja.