Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mentes kenyérlángos

Preparation mode:

50 dkg zabliszt, 2 db főtt burgonya, 3dkg élesztő, 1 t.k. cukor, langyos víz vagy tej felfuttatáshoz, 2.k.k.só, 1 db Lilahagyma, 10dkg sonka vagy kolbász karika .mentes, 2 db koktél paradicsom, Laktóz mentes tejföl 3 dl, 1 fokhagyma, 10dkg morzsolt kukorica, őrőlt bors

Az élesztőt felfuttatom a burgonyát összetörve hozzáadom majd a zablisztet is.Megsózom addig dolgozom vele mìg rugalmas tésztát kapok.Ha szükséges még tejet és lisztet adok hozzá.Fél órát pihentetem addig elkészítem a tejfölös alapot a tejfölt összekeverem őrőlt borssal és fokhagymát teszek bele összetörve.A sonkát kolbászt hagymát paradicsomot felszeletelem apróra.Lilahagyma helyett bármilyen hagyma is jó.A tésztát kinyújtom margarinnal kikent tepsibe teszem megszúrkálom villával rákenem a tejfölös alapot rászórom a kukoricát.Közepes lángon sütöm félidőnél rászórom a többi feltétet és addig sütöm amìg a széle barnulni kezd.

Elkészítés lépései:

Mentes kenyérlángos elkészítésének 1. lépése
Félidő sütés után teszem rá a feltétet.