Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Mexikói kalács (Pan de muerto)

Preparation mode:

5db elkészítéséhez:

Előtészta:, Liszt: 100 g, Víz: fél dl, Budafoki élesztő: 10 g, Cukor: 10 g,

A hozzávalókat jól összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell. Tálban, lefóliázva tegyük félre 1 órahosszára. Ha pihent, vegyük elő, és mérjük rá a további összetevőket:,

Tészta:, BL55 liszt: 450 g, Tej: 1,5 dl, Budafoki élesztő: 15 g, Só: 7 g, Cukor: 40 g, Vaj: 60 g, Tojássárgája: 110 g, Sütőpor: kávéskanálnyi

Dagasszunk szép sima tésztát és letakarva pihentessük fél órát. Ezután osszuk fel a tésztát: 1 kalács elkészítése négy darabból történik: 1 db 150 grammos, 2 db 20 grammos és 1 db 10 grammos tészta. Ezt vegyük 5-ször.
Gömbölyítsük fel a kis tésztadarabokat, majd letakarva hagyjuk őket pihenni 10 percig. A nagy darabot újra gömbölyítsük fel, ez lesz az alapunk, aztán a 20 grammosokat formázzuk a képek szerint, és keresztben helyezzük rá a nagy tésztagombócunkra. Végül a 10 grammos darabot is gömbölyítsük és helyezzük a termék tetejére, középre.
Helyezzük sütőpapíron tepsibe.
Letakarva kelesszük kb. 40 percig. Kenjük le a tetejét felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal! Süssük előmelegített sütőben 200 ⁰C fokon kb. 15-20 percig, sütőtől függően.

Elkészítés lépései:

Mexikói kalács (Pan de muerto) elkészítésének 1. lépése
Mexikói kalács (Pan de muerto) elkészítésének 2. lépése
Mexikói kalács (Pan de muerto) elkészítésének 3. lépése
Mexikói kalács (Pan de muerto) elkészítésének 4. lépése