Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

mézes kifli

Ingredients:

liszt
40 dkg
lágy vaj
10 dkg
tojás
1
méz
0,5 dl
langyos tej
1 dl
friss élesztő
5 dkg
vaníliáscukor
1 csomag
semleges krémsajt (philadelphia, mascarpone)
25 dkg
méz
1 dl
+ kevés a lekenéshez

Preparation mode:

A langyos tejben elkeverem a lágy vajat, a mézet, a tojást és a vaníliáscukrot, beleszitálom a lisztet és belemorzsolom az élesztőt. Sima, rugalmas tésztává dagasztom, letakarva 15 percig pihentetem, majd 6 egyenlő gombócot formálok belőle. A krémsajtot kikeverem a mézzel.
A tésztadarabokat egyenként kb 15-20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtom, mindegyiket 6 cikkre vágom, mindegyik cikkre teszek egy kiskanál tölteléket, feltekerem, kis kifliket formázok belőlük, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, majd letakarva 45 percet kelesztem (sütés előtt nem kell lekenni a kifliket). A sütőt 250 fokra előmelegítem, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm, végül olvasztott, híg mézzel lekenem a még forró süteményt.