Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mikulás kenyér

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
30 g
5 g
cukor
60 g
méz
10 g
vaj
100 g
tojássárgája
2 db
tej
200 ml
TÖLTELÉK:
olvasztott vaj
50 g
aszalt vörösáfonya
300 g
LOCSOLÓ:
tej
50 ml
cukor
25 g
BEVONÓ:
fehércsokoládé
3 tábla
étolaj
30 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit tedd egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva pihentesd 50 percet.

Mérd 3 egyenlő részre, majd nyújtsd ki sütőforma szélességűre a tésztát. Kend meg olvasztott vajjal és oszlasd el rajta egyenletesen az aszalt áfonyát. Két ellentétes oldalról csavard fel a tésztát és helyezd a sütőformákba (23x7x8 cm).

Letakarva keleszd legalább 1,5 órát meleg helyen.

170 °C-os előmelegített sütőben süsd 16-18 percig.

Sütés közben a cukros tejjel alaposan kend át többször.

A bevonóhoz a fehércsokoládét vízgőz fölött olvaszd fel és keverd hozzá az olajat. Öntsd a kihűlt kalácsra.

Jó étvágyat kívánunk!