Mini kuglóf cupcake

Ingredients:
Preparation mode:
Ez a recept igazából a nagymamám és az én saját receptemnek a kombinációja.
Kuglóffal kezdjük
Tészta
1, A tejet melegítsük langyosra egy kanál cukorral és az élesztőt morzsoljuk bele majd hintsük meg a tetejet liszttel, hogy elfedje.
2, Amíg az élesztőnk fut keverjük ki a vajat a cukorral és ha egynemüvé vált mehetnek bele a tojássárgák.
3, A vajas tojásos keveréket,a lisztet a csipet sót és az élesztőt verjük addig fakanállal,amíg hólyagos nem lesz és nem válik el a fakanálról.
4, Vágjunk kis kockára 100g fehércsokit majd keverjük a tésztához.
5, Kivajazott és lisztezett pici muffin formákba rakjuk a tésztát majd lefedjük és hagyjuk még kelni, amíg kétszeresére nő a tészta.
6, Közepes hőmérsékleten 20p ig sütjük.
Krém
1, A maradék fehércsokit vízgőz felett megolvasztom majd hagyom kicsit hűlni.
2, A habtejszínt a porcukorral felverem,de nem túl keményre.
3, A mascarponet és a fehércsokit összekeverem majd hozzáadom a tejszínt. Addig keverem,amíg szép sima állaga nem lesz.
Amikor kihűlt a tésztánk a krémet habzsákba teszem és ízlésesen a tetejére nyomom. Én fehércsoki füleket raktam es cukorkával díszítettem a kis nyuszikat.
Fogyasszátok egészséggel! 🙂