Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Mini kuglóf cupcake

Ingredients:

vaj
160 g
cukor
100 g
tojássárga
6
liszt
380 g
csipet
tej
250 ml
élesztő
30 g
tojásfehérje
2
mascarpone
250 g
tejszín felverve
100 ml
porcukor
50 g
fehércsoki
200 g

Preparation mode:

Ez a recept igazából a nagymamám és az én saját receptemnek a kombinációja.

Kuglóffal kezdjük
Tészta
1, A tejet melegítsük langyosra egy kanál cukorral és az élesztőt morzsoljuk bele majd hintsük meg a tetejet liszttel, hogy elfedje.

2, Amíg az élesztőnk fut keverjük ki a vajat a cukorral és ha egynemüvé vált mehetnek bele a tojássárgák.

3, A vajas tojásos keveréket,a lisztet a csipet sót és az élesztőt verjük addig fakanállal,amíg hólyagos nem lesz és nem válik el a fakanálról.

4, Vágjunk kis kockára 100g fehércsokit majd keverjük a tésztához.

5, Kivajazott és lisztezett pici muffin formákba rakjuk a tésztát majd lefedjük és hagyjuk még kelni, amíg kétszeresére nő a tészta.

6, Közepes hőmérsékleten 20p ig sütjük.

Krém

1, A maradék fehércsokit vízgőz felett megolvasztom majd hagyom kicsit hűlni.

2, A habtejszínt a porcukorral felverem,de nem túl keményre.

3, A mascarponet és a fehércsokit összekeverem majd hozzáadom a tejszínt. Addig keverem,amíg szép sima állaga nem lesz.

Amikor kihűlt a tésztánk a krémet habzsákba teszem és ízlésesen a tetejére nyomom. Én fehércsoki füleket raktam es cukorkával díszítettem a kis nyuszikat.

Fogyasszátok egészséggel! 🙂