Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mini sós kalács

Ingredients:

liszt
1000 g
víz
5 dl
Budafoki Élesztő
1 kocka
75 g
étolaj
fél dl
vaj
50 g

Preparation mode:

Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet.
A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd fonjunk kis fonatokat a képek alapján. Ezt követően sütőpapíron kelesszük kb. 45 percig letakarva.
Sütés előtt ecsettel kenjük le a felületet egy kevés olvasztott, langyos vajjal, szórjuk meg a tetejét dekorsóval, végül pedig előmelegített sütőben süssük 180 C-on kb. 15 percig.

Elkészítés lépései:

Mini sós kalács elkészítésének 1. lépése
Mini sós kalács elkészítésének 2. lépése
Mini sós kalács elkészítésének 3. lépése
Mini sós kalács elkészítésének 4. lépése
Mini sós kalács elkészítésének 5. lépése