Morzsás-körtés szelet

Ingredients:
Preparation mode:
A morzsás tésztához a hozzávalókat egy keverőedénybe szitáljuk és az egészet elektromos habverővel morzsás állagúvá dolgozzuk össze.
A kelt tésztához a tejet az élesztővel cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk,vagy kenyérsütőgépbe dagasztjuk,kelesztjük. Ha kész tepsi méretűre (40×30 cm) nyújtjuk, és a körtéket vékony szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a tészta tetejét.Megszórjuk 2-3 ek fahéjas cukorral.Végül a morzsás tésztával megszórjuk vagy ráreszeljük a tésztát.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)30 perc.
Ha kész még melegen, citromlevet csöpögtetünk a tetejére elszórtan.