Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Morzsás-körtés szelet

Ingredients:

búzaliszt
225 g
porcukor
75 g
vaníliás cukor
1 tasak
őrölt fahéj
1 kk
vaj
150 g
búzaliszt
375 g
élesztő
fél kocka
porcukor
75 g
1 csipet
vaj
50 g
tojás
1 db
tej
150 ml
körte
2-3 db
fahéj
2-3 ek

Preparation mode:

A morzsás tésztához a hozzávalókat egy keverőedénybe szitáljuk és az egészet elektromos habverővel morzsás állagúvá dolgozzuk össze.

A kelt tésztához a tejet az élesztővel cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk,vagy kenyérsütőgépbe dagasztjuk,kelesztjük. Ha kész tepsi méretűre (40×30 cm) nyújtjuk, és a körtéket vékony szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a tészta tetejét.Megszórjuk 2-3 ek fahéjas cukorral.Végül a morzsás tésztával megszórjuk vagy ráreszeljük a tésztát.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)30 perc.
Ha kész még melegen, citromlevet csöpögtetünk a tetejére elszórtan.