Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Naan

Ingredients:

liszt
250 g
Budafoki élesztő
10 g
cukor
0,5 tk
langyos tej
100 ml
natúr joghurt
100 g
0,5 tk
sütőpor
0,5 tk

Preparation mode:

Az élesztőt és a cukrot futtassuk fel a langyos tejben. A lisztet öntsük egy tálba, képezzünk a közepébe egy mélyedést és öntsük bele az élesztős tejet. Egy kevés liszttel fedjük be és meleg helyen 10 percig hagyjuk állni. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, sót és sütőport, és a robotgép dagasztókarjával dagasszuk bő 5 percig. Takarjuk le a tálat egy konyharuhával és meleg helyen kb. 1 óráig hagyjuk kelni.
A kelesztés után osszuk kb. 6 egyenlő darabra és formáljunk gombócokat. A gombócokat kézzel húzzuk kis lángos formájúra, a széle legyen kicsit vastagabb. Egy teflonnal bevont serpenyőt jól melegítsünk fel, és tegyük bele egyenként a naanokat. Kis idő múlva, amint púposodni kezd, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is.

Elkészítés lépései:

Naan elkészítésének 1. lépése
Naan elkészítésének 2. lépése