Nektarinos lime-os teknős

Ingredients:
Preparation mode:
A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet.
Nyújtófával 2-3 mm vastagra nyújtsd ki és egy kerek kiszúróval szúrd ki a tésztát.
Minden második kerek tésztalapot egy rácsozó henger segítségével mintázz meg.
A barackot vágd ketté, magozd ki és kristálycukros pektinbe forgasd meg.
A barack magja helyére tegyél egy kis darab Túró Rudit, majd a fél barackot helyezd rá a teli tésztára és a rácsozott lappal borítsd be.
A maradék tésztákból készíts lábakat és fejet, illetve farkat a teknősnek.
Tedd sütőpapíros lemezre és díszítsd csokoládé cseppel a szemeit, illetve villával vagy késsel alakítsd ki a lábait.
Letakarva keleszd kb. 30 percet és egésztojással kend le.
180 °C-on süsd 12-14 percet.
Footnotes:
Próbáld ki őszibarackkal vagy sárgabarackkal is!