Nutellás briós

Ingredients:
BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
só
10 g
vanillincukor
1 csomag
cukor
40 g
akácméz
20 g
tojássárgája
1 db
vaj
50 g
tej
250 ml
TÖLTELÉK:
Nutella
1 kis üveg
Preparation mode:
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát.
Letakarva meleg helyen keleszd legalább 30-40 percet.
50 grammos darabokra oszt a tésztádat és gömbölyítsd fel. 5 perces pihentetés után nyújtófával oválisra nyújtsd ki és kend meg egy adag Nutellával.
Pizzavágóval 5-6 vágást készíts a tésztára hosszanti irányban, de ne vágd át a végeit. Kereszt irányba tekerd fel és csavard meg, mint egy brióst.
Muffin sütőformába helyezd a tésztákat és letakarva keleszd legalább 40 percet.
175°C-os sütőben süsd 12 percig.