Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Nutellás briós

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
10 g
vanillincukor
1 csomag
cukor
40 g
akácméz
20 g
tojássárgája
1 db
vaj
50 g
tej
250 ml
TÖLTELÉK:
Nutella
1 kis üveg

Preparation mode:

A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát.

Letakarva meleg helyen keleszd legalább 30-40 percet.

50 grammos darabokra oszt a tésztádat és gömbölyítsd fel. 5 perces pihentetés után nyújtófával oválisra nyújtsd ki és kend meg egy adag Nutellával.

Pizzavágóval 5-6 vágást készíts a tésztára hosszanti irányban, de ne vágd át a végeit. Kereszt irányba tekerd fel és csavard meg, mint egy brióst.

Muffin sütőformába helyezd a tésztákat és letakarva keleszd legalább 40 percet.

175°C-os sütőben süsd 12 percig.